زنگ خطر رکود حاکم برواحدهای تولیدی

ساخت وبلاگ
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، "حسن حسینی"، در گفتگو با خبرنگار اکونیوز افزود: از جمله ایرادات شکلی که به برنامه ششم وارد است، اینکه در برابر قانون باید لایحه به امضای رئیس جمهور برسد اما توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور امضا شده است،که مغایر با آیین نامه مجلس است.

وی با اشاره به ایرادات محتوایی که بربرنامه ششم وارد است،تصریح کرد:در لایحه ششم توسعه موضوعات کلان دیده نشده، اتفاق ویژه در برنامه ششم نیفتاده که بایستی با جهش و تغییری دراقتصاد در راستای اقتصاد مقاومتی باشد.

ابزار دستیابی رشد اقتصادی 8درصد نامشخص است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در برنامه ششم رشد اقتصادی 8 درصد در نظر گرفته شده،گفت: ابزار، زیرساخت های دستیابی به این رشد اقتصادی نامعلوم بوده، بایستی مشخص شود با چه قوانینی دستیابی به آن امکان پذیر است.

این نماینده مردم شاهرود در مجلس یادآور شد: کشور درگیر یک نظام فرسوده اقتصادی بوده و بهم ریختگی در نظام پولی و بانکی را شاهد هستیم. قوانین حاکم بر نظام گمرکی،صادرات،واردات و همچنین عدم تمرکز گرایی در کشور مشکل جدی اقتصاد است.  

سهم اندک بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه

حسینی با ذکر این نکته که در حال حاضر 5 سال از اقتصاد مقاومتی گذشته ولی همچنان نتایجی حاصل نشده،بیان کرد: با توجه به رشد اقتصادی 8درصد که در برنامه ششم پیش بینی شده، امکانات و منابع مالی برای تحقق این امر مشخص نیست.

وی عنوان کرد: در برنامه ششم سهم بخش خصوصی بسیار اندک دیده شده است که مقدار آن 3/3 درصد بوده که این به معنای این است که تامین منابع مالی مورد نیاز برنامه ششم از محل منابع خارجی 22 درصد است.

بی توجهی برنامه ششم به نظام مالی کشور

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم ادامه داد:این به معنای استقراض،وام گرفتن از طرف های خارجی خواهد که غیر قابل پذیرش است. در عین حال که کل رقم تسهیلات بانکی ها 24 درصد درنظرگرفته شده که بانک های داخلی جذب سرمایه گذاری خارجی داشته باشند،که آیا این امر با توجه به کل نظام مالی کشور و قوانین پولی و مالی محقق خواهد شد؟

نماینده مردم شاهرود در مجلس دهم با بیان اینکه سهم نهادهای دولتی و غیر دولتی عدد 4 درصد منظور شده،گفت: سهم بخش دولتی 4 برابر بخش خصوصی است،شرکت های دولتی همانند ایران خودرو،کارخانجات بزرگ دولتی،فولاد و... سهم بسیار زیادی به آنها داده شده که این خود تنظیم بازار را بهم خواهد زد.

وی افزود:برنامه ششم از نقاط قوتی نیز برخور دار است که موضوعات راهبردی آب و محیط زیست، سواحل مکران،توجه به صنایع و معادن از جمله آنها بوده است.

فرهنگ سازی و عزم جدی در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نیاز به فرهنگ سازی و عزم جدی است،اظهار داشت: ما در جنگ اقتصادی هستیم که قوانین خاص جنگ را هم می طلبد،ساختار اقتصادی کشور آماده اجرای اقتصاد مقاومتی نیست،بایستی فرهنگ اقتصاد مقاومتی ایجاد شود.

حسینی با ذکر این نکته که دولت نتوانسته  تاکنون لایحه نظام بانکی تقدیم مجلس کند،عنوان کرد: نزدیک 5 سال است که دولت موظف به تعیین تکلیف نظام پولی و بانکی شده زیرساخت های لازم در نظام بانکداری کشور وجود نداشته و در قانون تعیین تکلیف نشده است.

رکود حاکم بر بازار دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی

دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به رکود حاکم بر تولید و تعطیلی واحدهای تولیدی خاطر نشان کرد: به دلیل رکود حاکم در بازار بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل شده یا به حالت نیمه تعطیل درآمده که فروانی واردات بی رویه کالاهای خارجی با قیمت ارزان، قاچاق از مرزهای قانونی و غیر قانونی و یا از طریق مناطق آزاد، تنها بخشی از دلایل آن است.  

نماینده مردم شاهرود در مجلس با اشاره به اینکه ساختار اقتصادی ناکارآمد است، تصریح کرد: اصلاح قوانین صادرات،گمرک،نظام پولی و مالی،قانون سرمایه گذاری نیاز است در این صورت می توانیم توسعه اقتصادی کشور را شاهد باشیم.

[نمایش لینک، فقط برای اعضای سایت امکان پذیر است. ] | [نمایش لینک، فقط برای اعضای سایت امکان پذیر است. ]

نبض فردا...
ما را در سایت نبض فردا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان nabz بازدید : 198 تاريخ : پنجشنبه 21 مرداد 1395 ساعت: 14:14