تراز صادرات مثبت شد

ساخت وبلاگ
جهان صنعت: بر اساس آخرین برآوردهای صورت‌گرفته در سال ۲۰۱۵ ایران با برخورداری از ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر اثبات‌شده گاز، با بیش از ۲۰ میدان گازی مستقل در خشکی و میدان‌های دریایی در صدر کشورهای دارنده گاز طبیعی جهان قرار گرفته و در این راستا استحصال روزانه تا بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز طبیعی تا سه سال آینده هدف میان‌مدت تعریف‌شده برای صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران است.

در همین حال روز گذشته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در جلسه آموزشی خبرنگاران صنعت نفت گفت: میزان تولید گاز در کشور تا پایان برنامه ششم توسعه، با افزایش دوبرابری به حدود 2/1 میلیارد مترمکعب افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر نفت بر لزوم بهینه‌سازی و کاهش مصرف گاز تاکید کرد و ادامه داد: در صورت اجرای طرح‌های بهینه‌سازی، روزانه ١٢٠ میلیون مترمکعب گاز دیگر به ظرفیت صادرات گاز کشور افزوده می‌شود.حمیدرضا عراقی افزود: با آگاهی‌بخشی رسانه‌ها به مشترکین، امکان بهینه‌سازی مصرف گاز فراهم می‌شود و می‌توان این گاز را به ارزش افزوده تبدیل کرد.

وی به افزایش گازرسانی به نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در روزهای اخیر‌ با توجه به افزایش مصرف برق در کشور، میزان تحویل گاز به نیروگاه‌ها افزایش یافت و به روزانه ٢۵٠ میلیون مترمکعب گاز رسید.

عراقی افزود: هم‌اکنون ٩٠ درصد نیروگاه‌های کشور از گاز طبیعی به عنوان سوخت مصرفی استفاده می‌کنند که باعث کاهش مصرف سوخت مایع شده است.

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه هم‌اکنون گاز تولید‌شده در کشور معادل شش میلیون بشکه نفت در روز است، گفت: حدود ۵٠ هزار مگاوات ساعت برق کشور با انرژی گاز تولید و در کشور مصرف می‌شود.

وی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران‌ زنجیره ارزش است و وظیفه فرآورش تا توزیع گاز را برعهده دارد، اظهار کرد: افزون بر این وظایف، طرح‌های توسعه صنعت گاز کشور نیز در کشور اجرا می‌شود.

عراقی با بیان اینکه هم‌اکنون ساخت یک‌هزار کیلومتر خطوط گاز استانی در حال اجراست، ادامه داد: بر اساس برنامه خط‌های نهم و یازدهم سراسری باید اجرا و خط ششم سراسری نیز تکمیل شود.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، تاکنون ٢٠ هزار روستا به شبکه سراسری پیوسته و گازرسانی به پنج هزار روستا نیز در دست اجراست.

گازرسانی به ۴ منطقه کشور به روش CNG مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز در این جلسه گفت: تاکنون از ۴٠ هزار روستای کشور به ٢٠ هزار روستا گازرسانی شده و گازرسانی به پنج هزار و ٧٠٠ روستا نیز در دست اجراست.

ناصر ابراهیمی با اشاره به بخشنامه وزیر نفت در حوزه گازرسانی به روستاهای بالای ٢٠ خانوار، اظهار کرد: براساس این بخشنامه‌ به ازای هر خانوار شش میلیون تومان اعتبار برای گازرسانی به روش خط لوله در نظر گرفته شده و در صورت افزایش این هزینه باید روشی دیگر جایگزین کنیم.

همچنین مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران روز گذشته گفت: در چهارماه امسال 5/2 میلیارد مترمکعب گاز صادر و 9/1 میلیارد مترمکعب گاز وارد کشور شده که این آمار نشان دهنده تراز مثبت صادرات طی بازه زمانی یادشده استعزیزا... رمضانی در ادامه با اشاره به برنامه‌های صادرات گاز در برنامه ششم توسعه و با بیان اینکه براساس برنامه، ۶٨ تا ٨٠ میلیارد مترمکعب گاز تولیدی کشور به بخش صادرات اختصاص خواهد یافت، اظهار کرد: ۵٠ تا ۶٠ میلیارد مترمکعب از این مقدار به کشورهای همسایه اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون از ١۵ کشور همسایه ایران، ١٠ کشور ظرفیت دریافت گاز دارند و ارسال گاز به کشورهای هند و چین نیز در دستور کار است.

به گفته مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران، صادرات گاز به کشورهای ژاپن و کره جنوبی نیز از دیگر برنامه‌های این شرکت به شمار می‌رود که پس از تکمیل پروژه ال ان جی امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به قرارداد واردات گاز از ترکمنستان که در سال ١٩٩۵ امضا و در ادامه اصلاح شد، گفت: براساس قرارداد اولیه قرار بود روزانه ٢۶ میلیون مترمکعب و سالانه هشت میلیارد مترمکعب گاز وارد کنیم که در اصلاحیه شماره ۴ که اواخر ٢٠٠٩ امضا شد، روزانه 5/19 میلیون مترمکعب و سالانه شش میلیارد مترمکعب به این مقدار اضافه شد.

رمضانی ادامه داد: هم‌اکنون روزانه 5/45 میلیون مترمکعب و سالانه ١۴ میلیارد مترمکعب گاز از کشور ترکمنستان وارد می‌کنیم و این قرارداد تا سال ٢٠٢۶ اعتبار دارد.

وی با بیان اینکه قرارداد صادرات گاز به پاکستان که سال ٢٠٠٩ امضا و باید از اواخر سال ٢٠١۴ ارسال گاز آغاز می‌شد تاکنون عملیاتی نشده است، اظهار کرد: قرار بود که خطوط لوله در دو طرف تکمیل و صادرات آغاز شود که متاسفانه طرف پاکستانی خط لوله را آماده نکرد و هم‌اکنون امکان تحویل گاز وجود ندارد.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: خط لوله هفتم سراسری به طول ٩٠٠ کیلومتر از عسلویه تا ایرانشهر در مرحله نخست برای صادرات گاز به پاکستان اجرا و مابقی نیز موکول به اعلام آمادگی طرف پاکستانی شد.وی با بیان اینکه برای صادرات گاز به عراق نیز دو قرارداد امضا شده است، گفت: صادرات گاز به منطقه بغداد سال ٢٠١٣ امضا و سال ٢٠١۶ الحاقیه‌ای در زمینه افزایش حجم و مدت زمان قرارداد نیز امضا شد.

به گفته رمضانی، براساس این قرارداد، صادرات گاز را از هفت میلیون مترمکعب در روز آغاز می‌کنیم و پس از ٢١ ماه به سقف قرارداد خواهیم رساند.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به صادرات گاز به منطقه بصره نیز گفت: این قرارداد سال ٢٠١۵ امضا و براساس آن، در فصول گرم ٣۵ میلیون مترمکعب و در فصول سرد ٢٠ میلیون مترمکعب و در مجموع سالانه ٩ میلیارد مترمکعب گاز به این منطقه ارسال خواهد شد.وی یادآور شد: با توجه به چهار قرارداد یادشده، سالانه ۴٠ میلیارد مترمکعب گاز صادر خواهیم کرد.

رمضانی با اشاره به قرارداد تهاتر برق و گاز با ارمنستان اظهار کرد: براساس این قرارداد، حجم ارسال گاز که هم‌اکنون روزانه یک میلیون مترمکعب است، به یک تا 5/1 میلیارد مترمکعب در سال افزایش یابد.به گفته وی، قرارداد سوآپ گاز با آذربایجان نیز در حال اجراست که گاز را در منطقه آستارا دریافت و در منطقه نخجوان تحویل می‌دهیم.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به دیگر بازارهای منطقه برای صادرات گاز گفت: هم‌اکنون مذاکره با امارات، عمان و کویت در حال انجام است و پیش‌بینی می‌کنیم پتانسیل امضای قرارداد صادرات ٢٠ میلیارد مترمکعب گاز به این کشورها وجود داشته باشد.

ادعای مقام‌های ترک گمانه‌زنی است

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران درباره ادعای رسانه‌های ترکیه مبنی بر موافقت ایران با ارائه تخفیف به صادرات گاز به این کشور نیز گفت: ترکیه تاکنون دو شکایت علیه ایران در مراجع بین‌المللی مطرح کرده است که البته در عرف تجارت جهانی گاز، امری عادی به شمار می‌رود.

رمضانی افزود: براساس شکایت نخست، آنکارا با ادعای عدم توانایی ایران در تامین گاز مورد نیاز ترکیه، خواستار تخفیف 25 درصدی در نرخ گاز صادراتی شده بود که دیوان داوری بین‌المللی، این ادعا را مردود دانست.وی اضافه کرد: بر اساس شکایت دوم، آنکارا با ادعای گران بودن قیمت گاز، خواستار تخفیف 35 درصدی در نرخ گاز شده بود که تاکنون دیوان داوری، رای خود را صادر نکرده است.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه رای دیوان تا سه ماه آینده اعلام می‌شود، ادامه داد: آنچه مقام‌های ترکیه‌ای درباره ارائه تخفیف توسط ایران مطرح می‌کنند، حالت گمانه‌زنی دارد.وی گفت: البته پیش‌بینی می‌کنیم دیوان داوری‌ به اعمال مقداری تخفیف در نرخ گاز صادراتی ایران به ترکیه رای دهد اما میزان آن مشخص نیست.

[نمایش لینک، فقط برای اعضای سایت امکان پذیر است. ] | [نمایش لینک، فقط برای اعضای سایت امکان پذیر است. ]

نبض فردا...
ما را در سایت نبض فردا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان nabz بازدید : 177 تاريخ : سه شنبه 5 مرداد 1395 ساعت: 20:36