ده هزار میلیارد تومان زیر میزی را حذف کردیم

ساخت وبلاگ
جهان صنعت:  گزارش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد وضعیت بهداشت، درمان، بیمه‌های‌ تکمیلی و اقتصاد مقاومتی و گزارش رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد عملکرد آن ستاد و اقتصاد مقاومتی در جلسه مجلس ارائه شد.

دولت قبل 8 هزار میلیارد تومان بدهی گذاشت

سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی در گزارشی از عملکرد وزارتخانه خود به نمایندگان اظهار کرد: خوشبختانه در دولت یازدهم طرح تحول سلامت به‌عنوان یکی از طرح‌های دولت از مهر‌ماه 93 طراحی شد و در اردیبهشت 93 به تصویب رسید. اما مشکلی که ما با آن مواجه بودیم دارو بود که توانستیم از 300 قلم کمبود به عدد 30 برسیم. وزیر بهداشت و درمان با اشاره به عملکرد دولت دهم تصریح کرد: در این دولت وزارت بهداشت به دلیل اختلاف، دو سال وزیر نداشت و آخرین وزیر شش‌ماه کار کرد.

هشت هزار میلیارد هم بدهی برجای گذاشت. قاضی‌زاده‌هاشمی گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی از بدو شروع کار مورد توجه بود. 67 درصد داروها تولید داخل است. واردات هم کاهش پیدا کرد. سال‌های 89 و 90 اوج واردات دارو بود. 93 به بعد واردات کاهش پیدا کرده است. صادرات در دولت یازدهم به دو برابر افزایش پیدا کرد.

وی افزود: در نهایت طرح تحول در 15 اردیبهشت 93 تصویب شد. روحانی از ابتدا موافق پرداخت یارانه نقدی به شکل کنونی نبودند. معتقد بودند که یارانه را می‌توان هدفمند کرد. بخشی از اعتبارات هدفمندی به طرح تحول سلامت اختصاص دادند. با این وجود نظرسنجی‌ها نشان می‌داد که مردم متقاضی دریافت یارانه هستند به همین دلیل ما با مشکل کمبود اعتبار مواجه شدیم. در طرح تحول از درمان شروع کردیم.

اولین کار بیمه‌ها بود. با تلاش وزارت رفاه اکنون 98 درصد مردم ایران بیمه هستند. 11 میلیون نفر بیمه شدند. 15 میلیون بستری شدند. اقلام دارویی به مقدار مورد نیاز جایگزین شد.

قاضی‌زاده‌هاشمی با اشاره به زایمان طبیعی ادامه داد: از سال 79 تا 92 شیوع سزارین داشتیم در سال 2011 بیشترین سزارین داشتیم. زایمان طبیعی را رایگان کردیم. آمار سزارین 5/6 درصد و در پایه 11 درصد کاهش یافت. 865 اتاق زایمان تجهیز کردیم. 1800 اتاق زایمان در حال ساخت داریم. وی اظهار کرد: دو هزار خانه بهداشت ساختیم و این ساخت همچنان ادامه دارد. همچنین 1590 محل زیست بازسازی شد. دیگر در هیچ شهری پزشک و ماما کم نداریم. وزیر بهداشت با اشاره به حاشیه‌نشینی گفت: نزدیک به 11 میلیون حاشیه‌نشین داریم.

1985پایگاه سلامت در مناطق حاشیه‌نشین ایجاد و نزدیک به هفت هزار نیرو در این مناطق مستقر کردیم. قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان اینکه 60 درصد کشور زیر پوشش خدمات پزشک خانواده است، افزود: پرونده سلامت در حال تشکیل است.وی خاطرنشان کرد: اشکالی که به ما وارد می‌کنند به بهداشت پول نمی‌دهید.

از 81 تا 93 هزینه بهداشت افزایش پیدا کرده است. هزینه خدمات بهداشت از 8/6 به 9 درصد افزایش پیدا کرده است. وزیر بهداشت در ادامه به وضعیت تعرفه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: از سال 74 نظام ارائه خدمات برای بیمارستان‌ها در نظر گرفته شده و متاسفانه این مصیبت بزرگی برای درمان مردم شده است که بعد از سال 74 تاکنون هنوز مورد بازنگری قرار نگرفته است.

در حقوق هم اگر مبنا اشکال دارد از سال 74 شروع شده البته چیزی را به‌عنوان کارانه تعریف کرده‌اند که هر کسی به هر میزان که کار می‌کند حدود 20 درصد به وی پرداخت می‌شود. در واقع مبتنی بر عملکرد است. وزیر بهداشت درخصوص دریافت‌های غیرقانونی یا زیرمیزی نیز اظهار کرد: بر اساس کتابی که به‌عنوان الگو قرار گرفته حدود 700 میلیارد تومان برای بیمه سلامت و همین حدود هم برای تامین اجتماعی هزینه شده است. برای اینکه 10 هزار میلیارد تومان مردم از جیبشان پرداخت نکنند.

وزیر بهداشت با انتقاد از اینکه در سال 84، 58 درصد از اعتبارات تامین نشده است، گفت: در سال 92 با وجود تورم داریم طرح را به پیش می‌بریم. در مورد وضعیت تخصیص‌ها نیز در سال 95 باید بگویم که پولی که از یارانه به ما داده بودند و همچنین مالیات بر ارزش افزوده، صفر است. در مورد پزشک خانواده نیز تنها چهار درصد تعلق گرفته است.

وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه سهم کل سلامت از تولید ناخالص ملی 5/7 درصد است، گفت: حتی رییس سازمان بهداشت جهانی نیز اظهار داشته که اجرای طرح تحول سلامت اگر به‌طور کامل انجام شود، می‌تواند الگوی سلامت در منطقه باشد.

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی پس از گزارش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره حوزه سلامت اظهار کرد: در اینجا باید از تلاش‌های‌هاشمی و همکارنشان تشکر کنم. البته وی مسایل و نکاتی را درباره هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه‌ها و ساماندهی بخش درآمدهای حوزه سلامت مطرح کردند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درباره هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه‌ها و ساماندهی بخش درآمدهای حوزه سلامت باید بگویم که براساس سیاست‌های کلی بخش سلامت که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، باید حوزه سلامت و بخش درآمدی آن از یک مدیریت واحد برخوردار شود از این رو دولت باید لایحه‌ای را مطابق با این سیاست‌ها تدوین و به مجلس ارائه دهد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر وزیر بهداشت نگرانی و نکاتی را درباره لزوم در نظر گرفتن منابع مالی پایدار برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد که این مساله قطعا امر درستی است، از این رو به نظرم اگر دولت و وزارت بهداشت پیشنهادهای خود را در این حوزه در قابل برنامه ششم توسعه داشته باشد، می‌توان این موضوعات را سامان داد تا درآمدهای سلامت از ثبات و پایداری مناسبی برخوردار باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امیداورم در برنامه ششم توسعه مسایلی مانند هماهنگی وزارت بهداشت و بیمه‌ها و ساماندهی بخش درآمدهای حوزه سلامت و پایدار بودن منابع مالی این حوزه مورد توجه قرار گیرد.

12 طرح در مجلس اعلام وصول شد

در جلسه علنی مجلس طرح نظام جامع رسانه‌های همگانی، طرح حمایت از معلولان و سالمندان در عبور و مرور و طرح جامع منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام وصول شد.

همچنین طرح کاهش آلودگی هوای کشور، طرح استفساریه ماده «73» و تبصره «3» ماده «52» قانون انتخابات، طرح صدور چک، طرح بیمه موسسان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و آزاد، طرح اصلاح قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل‌و‌نقل بار و مسافران بین شهری، طرح وکالت، طرح اساسنامه کمیته علمی کار و المپیک، طرح اداره‌ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و طرح مدیریت خدمات کشوری اعلام وصول شد. لازم به ذکر است، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: 68 نماینده مجلس در تذکری کتبی خواهان جلوگیری از ورود تروریست‌ها به کشور شدند.

اکبر رنجبرزاده در پایان جلسه علنی دیروز گفت:‌ نادر قاضی‌پور و 67 نماینده مجلس در تذکری کتبی به رییس‌جمهور،‌ وزرای دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، کشور، اطلاعات و امورخارجه خواهان تسریع در برخورد قانونی با اقلیم کردستان عراق برای جلوگیری از ورود تروریست به داخل خاک کشور شدند.

[نمایش لینک، فقط برای اعضای سایت امکان پذیر است. ] | [نمایش لینک، فقط برای اعضای سایت امکان پذیر است. ]

نبض فردا...
ما را در سایت نبض فردا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان nabz بازدید : 187 تاريخ : دوشنبه 31 خرداد 1395 ساعت: 16:13